За производствения процес ползваме традиционна българска закваска , даваща специфичния аромат и вкус  на млякото . Фермерското кисело мляко може да се използва за заквасване при домашни условия.


     Произвеждаме следните кисели млека от краве мляко:


   - ФЕРМЕРСКО кисело мляко „ДИЕТИЧНО”- с 1% масленост- 300 гр. Този продукт е насочен към потребители със здравословни проблеми, хора на диета и малки деца. Млякото е частично обезмаслено , но всички други  съставки  : протеини, витамини и минерали са в непроменено съотношение. Рекламното лого на продукта е: „Най-вкусният начин за отслабване”


   - ФЕРМЕРСКО кисело мляко - с 2% масленост- 300,400 гр. –частично обезмаслено. Това е най-масово предлаганият артикул по магазините.


   - ФЕРМЕРСКО кисело мляко - с 3,6% „Стара планина” 3,6% масленост- 300, 400 гр. – пълномаслено. В млечната мазнина се съдържат мастно -разтворимите витамини А, Д и Е. Витамин А отговаря за здравината на кожата, косата и ноктите, витамин Д- за здравината на костите и зъбите, а витамин Е – за репродуктивните функции на организма . По-високата масленост  гарантира по-високо съдържание на тези витамини  в продукта в сравнение с ниско- маслените млека. Рекламното мото на продукта  е „Удвоява желанието , утроява възможностите”.


   - Фермерски АЙРАН- леко подсолен, 300 гр.-кофичка.


   - Фермерско ЦЕДЕНО КИСЕЛО МЛЯКО- 400 гр.-натурално, без сол, подходящо за салати и десерти.


    Произвежданите от нас кисели млека са натурални, с традиционна българска закваска и са в горната ценова ниша на пазара.
    Поради  малкият капацитет на мандрата, произвежданите количествата са ограничени.
Нашите продукти може да закупите на място от мандрата и в по-добрите български магазини . Нашето мляко няма да намерите в големите чужди вериги, защото политика ни е да подкрепяме българските производители и търговци.